Skjerpe av hjortevilt til nyttårsaften!
23 desember 2020, 17:06
Skjerpe er en type hurtiglaget spekemat, gjerne med hjortevilt som råvare. Både ordet og metoden kan...
Da forbud mot servering av kjøtt var en realitet
18 desember 2020, 17:01
Etter første verdenskrig ble jakttiden på villrein utvidet med en uke for å skaffe mer kjøtt til befolkningen....
Vi anbefaler bøker!
03 august 2020, 00:03
Vi har sett på bøker som kan være interessante for lesere av Hjorteviltet.
Kari Bjørneraas – ei dame for framtida.
03 august 2020, 00:02
Kari Bjørneraas er utdannet biolog fra NTNU og er en av to i Miljødirektoratet som jobber med hjortevilt...
Hjorteviltet – Utgave nr. 30.
08 juni 2020, 00:01
En ny milepel i tidsskriftet Hjorteviltets historie er nådd: Årets utgave er den 30. i rekken!
Stang og skovlgevir hos elg
03 april 2020, 00:01
Elgen har utviklet to typer gevir. Den ene typen kalles cervin, eller stanggevir. Den andre typen, den...
Når elghund er best - en vandreutstilling
22 februar 2020, 00:02
Det ligger mye arbeid i å få fram gode jakthunder. Og når det er snakk om elgjakt, er elghund best. Nettopp...