Hjem Artikler Forvaltning Vi må få nye jegere ut på jakt

Vi må få nye jegere ut på jakt

Mange gjennomfører jegerprøven, men uteblir når jakta starter. Denne utfordringen må løses for å sikre rekruttering av nye jegere i årene som kommer. Bare halvparten av dem som avlegger jegerprøven hvert år betaler jegeravgiften. Det er uheldig, spesielt for hjorteviltforvaltningen som har behov for flere aktive jegere. Jegeren sikrer gjennomføringen av forvaltningsplanene for hjortevilt og […]

Mange gjennomfører jegerprøven, men uteblir når jakta starter. Denne utfordringen må løses for å sikre rekruttering av nye jegere i årene som kommer.
Bare halvparten av dem som avlegger jegerprøven hvert år betaler jegeravgiften. Det er uheldig, spesielt for hjorteviltforvaltningen som har behov for flere aktive jegere. Jegeren sikrer gjennomføringen av forvaltningsplanene for hjortevilt og bidrar til innsamling av datamateriale. Det sørger for en kunnskapsbasert forvaltning av høy kvalitet. De siste årene har hjortestammen vokst betydelig, og dermed også behovet for flere aktive jegere. Det er derfor viktig at vi får nye jegere til å delta på jakt.
Totalt 445.200 personer er registrert i jegerregisteret i Brønnøysund (2010/2011). For jaktåret 2010/2011 betalte 198.600 norsk jegere jegeravgiften, tallet for 2009/2010 var ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) 193.400 betalende. En liten oppgang altså, men fortsatt er det under halvparten av registrerte jegere som betaler jegeravgiften. Og selv om jegere betaler jegeravgiften er det ikke gitt at de faktisk drar på jakt. Tall fra SSB viser at 143.100 personer jaktet i 2009/2010.